Barnevognspude - en hjælp til barnevognen

Klassiske barnevogspuder
Filibabba barnevognspude
Barnevogspuder fra That's Mine
That's Mine barnevognspuder
Bedst til budgettet
Konges Sløjd barnevognspude
Hvordan har jeg fundet de bedste barnevognspuder?

Gennemgået Internettets fjerneste hjørner

Praktisk erfaring som far til 2 børn

Undersøgt Trustpilot

Skrevet af Morten Søgaard
Skrevet af Morten Søgaard

Fuldtidsfar til 2 drenge, bosiddende et sted i den jyske provins.

Hvorfor blev disse barnevognspuder udvalgt?

En barnevognspude er nok ikke det første punkt på dagsordenen efter man har fået et nyt familiemedlem. Der findes mange andre vigtige ting til hjemmet og bilen som man skal have styr på. Men efter 5 måneder kan du godt begynde at overveje at undersøge hvorvidt en barnevognspude er noget for dig. Nedenunder er samlet en del information samt besvaret en del spørgsmål jeg håber gør dig klogere i din jagt på en barnevognspude:

Mit valg

Klassiske barnevognspuder

Filibabba barnevognspude
Klassiske barnevognspuder i neutrale farver til gode priser
Fordele
✅ 100% økologisk bomuld
 
✅ Håndtag i toppen af puden
 

✅ Neutrale farver

 
Ulemper
❌ Måske lidt for kedeligt farvevalg
 

Hvad følger med?

  • 1 stk. barnevognspude  i 100% økologisk bomuld
 

Information om Filibabba barnevognspude

Denne type barnevognspuder er designet til dem som ønsker en neutral tilgang til design og som ikke ønsker at barnevognspuden skiller sig for meget ud. Enten grundet af mere tydelige farver eller med specielle mønstre. Det er en god klassisk barnevognspude, som gør dens job. Nemlig at støtte baby når man er på farten i barnevognen. Der findes også en barnevognspude fra Filibabba i en mere feminin rosa farve.
 

Ting du bør overveje

Kedelige farver

Hvis du i højere grad ønsker at skille dig ud og måske signalere barnet køn i langt højere grad, er dette ikke barnevognspuden for dig. Derfor bør du overveje hvilken signal du ønsker at sende til omverdenen og hvorvidt du ønsker at der kommer flere farver ind i hverdagen. 

 

Barnevognspuder fra Thats Mine

That's Mine barnevognspuder
That's Mine laver barnevognspuder i søde designs til både drenge og piger. Der er noget for enhver smag.
Fordele
✅ 100% økologisk bomuld
 
✅ Smukt Nordisk design
 

✅ Dansk iværksætteri.

✅ Neutrale farver

 
 
 
Ulemper
❌ Måske lidt for smart mønstre
 

Hvad følger med?

  • 1 stk. barnevognspude i 100% økologisk bomuld.
 

Information om That’s Mine barnevognspude

That’s Mine er kendt fra DR1 tv-programmet “Løvens Hule” hvor håbefulde iværksættere søger efter investeringer. Her stiftede hr. og fru Danmark for første gang bekendtskab med That’s Mine. Siden da er der udviklet mange forskellige varer og kommet en del positive anmeldelser på Trustpilot. 
 
Barnevognspuder er et af de mange produkter fra Thats Mine. Barnevognspuden er i 100% økologisk bomuld og fyldet er 100% polyester. Du har mulighed for at finde barnevognspuder til både drenge og piger og det hele oser af danske design traditioner med det sarte farvevalg. Hvis du er på udkig efter en moderne barnevognspude, som ikke er alt for dyr til pengepungen er en barnevognspude fra Thats Mine et sikkert valg. 
 

Ting du bør overveje

Er sarte pastel farver noget for mig?

Hvis du gerne i højere grad vil skille dig ud på farvevalget og måske signalere enten en drengefarve eller pigefarve, er det nok ikke en barnevognspude fra Thats Mine du er på udkig efter. Derudover hvis du ønsker en mere “ren” og stilfærdig barnevognspude uden mønstre er dette heller ikke barnevognspuden for dig. 

 

Bedst til budgettet

Konges Sløjd barnevognspuder

En barnevognspude fra Konges Sløjd er karakteriseret af høj kvalitet, gode materialer samt lækkert dansk design.
Fordele
✅ 100% økologisk bomuld
 
✅ Skarpt dansk design
 
✅ Pastelagtige og rolige farver.
 
 
Ulemper
❌ Måske lidt kedelige farver
 
 

Hvad følger med?

  • 1 stk. barnevognspude fra Konges Sløjd i 100% økologisk bomuld
 

Information om Konges Sløjd barnevognspude

Barnevognspuder fra Konges Sløjd minder lidt designmæssigt om Thats Mine, eller omvendt. Her er der også tale om lækre materialer i økologisk bomuld samtidigt med at man tydeligt kan se på de rolige designs, at det hele har ophav i Danmark. 
 
En barnevognspude fra Konges Sløjd indbyder dog mere til leg i deres brug af printet på barnevognspuderne. Det gør dem endnu mere specielle og selvfølgelig ekstra søde når vores børn sidder deri.

Hvis du vil se mange flere barnevognspuder fra Konge Sløjd, burde helt sikkert hoppe videre til denne side, som samler alle barnevognspuder fra dette dejlige danske brand. Se barnevognspuder fra Konges Sløjd her.
 

Ting du bør overveje

Kedeligt farvevalg

Hvis du synes at farvene gerne må udstråle mere og have mere kraft bag sig, er det måske ikke en barnevognspude fra Konges Sløjd du skal have. 

Konges Sløjd barnevognspude

Den store guide om barnevognspuder 

Først og fremmest hvad er en barnevognspude?

En barnevognspude anvendes til at støtte barnet i både ryggen samt siderne mens det sidder i barnevognen. Når man kører med en barnevogn vil der altid komme naturlige bump og stød fra huller i fortovet eller når man skal op og ned af kantstenene. Disse bump er selvfølgelig ikke særlige hensigtsmæssige for baby, hvis balance ikke er fuldt ud udviklet endnu. Derfor kan baby let få overbalance og tippe og det er her at barnevognspuden kommer til sin ret.

Hvordan bruger man en barnevognspude?

Du kan både anvende din barnevognspude i barnevognen samt klapvognen. Puden placeres i enden af barnevognen hvor kalechen er. Sørg for at vingerne / armene på barnevognspuden er slået godt ud samt ryggen er relativt fast, således barnet ikke bare tipper baglæns. Vingerne på barnevognspuden er fleksible, så når først baby er placeret kan du altid rette dem til således den giver optimal støtte samtidigt med at barnet har nok plads omkring sig.
 

Hvornår må man bruge en barnevognspude?

En tommelfinger regel er at børn omkring de 6 måneder kan begynde at anvende barnevognspuder. Som det typisk er ved tommelfinger regler er der altid undtagelser. Det er ikke barnets alder, som er det udslagsgivende punkt i forhold til hvornår baby kan bruge barnevognspuden, men mere babys evne til selv at sidde oprejst uden at have støtte. Heraf kommer det vigtige med barnevognspuder, de skal nemlig kun anvendes som et støtte element og ikke til at “holde” barnet
 
Ligesom ved alle andre udviklingsstadier ved barnet er det vigtigt at man træner og udvikler sine børns motoriske egenskaber. Hvis man vælger at anvende en barnevognspude for tidligt kan det medfører at barnet “vænner sig til” støtten og ikke formår at udvikle sine rygmuskulatur. Derfor er det vigtigt at man ikke begynder for tidligt at bruge en barnevognspude. Man skal være meget opmærksom på dette. 
 
Det kan nemlig være fristende at anvende en barnevognspude for tidligt, da der findes noget hyggeligt i at kunne trille en tur i barnevognen mens baby sidder op og følger med i verdenen omkring sig. Så hvis du husker på at hvis baby selv kan sidde op i en barnevogn eller på gulvet uden støtte, må den gerne bruge en barnevognspude.
 

Barnevognspude og alder på baby

Som tidligere nævnt er det som sagt ikke nogen eksakt videnskab om hvilken alder baby skal have for at anvende en barnevognspude. Man siger at de første tegn begynder at vise sig i 6 måneders alderen, men som alle som har haft børn kan bekræfte, så er alle børns udviklingsfaser forskellige. 

Nogle kan sidde oprejst selv tidligt, mens andre kan sent og først mestre egenskaben efter de er 8 måneder. Du skal endelig ikke begynde at sammenligne din baby med f.eks. de andre børn i mødre gruppen eller generelt bare med andre i din omgangskreds. Det kan godt stresse lidt at se andres børn udvikling er længere fremme end ens eget. Det skal ikke pace dig til at “fremskynde” dit barns udvikling, ved at støtte barnet med puder omkring sig, før det selv har afgivet de naturlige signaler og vist at det kan holde sig oprejst. Som tidligere nævnt, hvis man starter for tidligt hæmmer man babys motoriske udvikling.

Hvis du til gengæld gerne vil i gang og træne baby til at skulle sidde oprejst, skal ryggen stimuleres og trænes. En af de måder man kan gøre dette på, er ved at baby ligger på maven. Google dig frem til nogle øvelser du kan lave sammen med baby, for at styrke ryggen således den er klar til at bruge en barnevognspuden uden at det sker for tidligt.
 

Barnevognspude mønster

Mange mødre hopper ud i DYI projekter med at sy sin egen barnevognspude, da nogle synes at barnevognspuder godt kunne være lidt billigere. Før du springer ud i det projekt skal du være opmærksom på når man selv syer kan prisen også stikke lidt af, hvis man skal ud og indkøbe alle materialerne først. 

Du skal måske købe en opskrift, have stof, den korrekte farvetråd, nogle farverige knapper og selvfølgelig noget indmad til puden. Selvom det lyder som få ingredienser kan prisen kan løbe lidt op. Det skal du først gøre op med dig selv hvorvidt det er den retning du ønsker at gå i. 

De bedste barnevognspuder på markedet

Hvad er de bedste barnevognspuder så? Det er en meget subjektiv vurdering og kan varierer fra person til person alt efter holdninger. Nogle af kriterierne kan f.eks. være hvor barnevognspuden er produceret og designet henne? Hvilke materialer er der brugt? Er det bæredygtigt produceret osv. For at vurdere hvilke barnevognspuder der er de bedste kan du tage udgangspunkt i følgende punkter.
 
  • Er tekstilet GOTS certificeret?
  • Bruger man økologisk bomuld?
  • Hvor producere man barnevognspuden?
  • Er det dansk designet?
 
Hvis du tænker at barnevognspuden skal holde til en kommende lillebror eller lillesøster kan du også indtænke slidstyrken på materialet, hvorvidt farverne samt mønstrene passer til begge køn.
 

Barnevognspude som dåbsgave

En barnevognspude kan være en rigtigt sød og betænksom dåbsgave, som passer til alle børn uanset køn. Prismæssigt ligger den også fint hvor alle kan være med. Barnevognspuden er også en god gave fordi det er typisk ikke noget forældrene i forvejen har på ønskelisten og måske slet ikke er opmærksom på. Gaven passer også rigtigt fint til alderen for barnet, typisk efter dåben, hvor baby begynder at vise de første tegn til at være klar til at bruge en barnevognspude.

Er du udkig efter en speciel barnevognspude? Så kan det være at en Konges Sløjd barnevognspude er noget for dig. Find dem her.
 

Praktiske spørgsmål omkring din næste barnevognspude

Hvad er en barnevognspude?

En barnevognspude er en pude som støtter baby ved ryggen samt siderne. Barnevognspuden gør turen med barnevognen lidt mere behagelig for baby.

Hvornår må man bruge en barnevognspude?

Du må bruge en barnevognspude når dit barn selv kan sidde oprejst. Det plejer at være mellem 6-8 måneder det sker.

Hvor længe må man bruge en barnevognspude?

Der er som sådan ikke noget max på tiden dit barn anvender en barnevognspude. Det vigtigste er at dit barn selv kan holde sig oprejst før du vælger at benytte en barnevognspude. Husk alt er med måde.

Hvilken barnevognspude er bedst?”

Det er svært at sige hvilken barnevognspude er bedst. Det handler langt henad vejen omkring smag om farver, mønstre og former. Nogle kan f.eks. bedste lide barnevognspuder fra Konges Sløjd, som er et meget populært mærke.

Er en barnevognspude nødvendig?

En barnevognspude skal ses som et supplement til barnevognen. Groft sagt er den ikke nødvendig, men er et støtte element til baby, mens man triller rundt på fortovene i barnevognen. Ligesom med andre ting til dine børn, skal du overveje hvorvidt du finder det nødvendigt selv. Hvis du er i tvivl omkring en barnevognspude overhovedet er nødvendig, kan du købe en på tilbud. Du kan finde barnevognspuder på tilbud her.

 

Indholdsoversigt