Klatregreb til børneværelset - her er alt hvad du skal vide

Få overblikket over de udvalgte klatregreb 
Klatregreb til trævæggen
That's Mine klatregreb i blå
Klatregreb til murstens/beton væggen
That's Mine klatregreb i brun
Klatregreb til alle
Klatregreb fra That's Mine
Hvordan har jeg fundet de bedste klatregreb til børn?

Gennemgået Internettets fjerneste hjørner

Praktisk erfaring som far til 2 børn

Undersøgt Trustpilot

Hvorfor blev disse klatregreb udvalgt?

Jeg har altid været fascineret af de mennesker som har en indendørs klatrevæg til deres børn fyldt med farvestrålende klatregreb hvor børnene kan slå sig løs og udfolde sig fysisk. Tænk at være så heldig at kunne  være bjergbestiger i sit eget hjem, det må helt sikkert være helt magisk for børnene. Min ældste søn ville elske at have en klatrevæg hvor han kunne springe fra klatregreb til klatregreb.

Derfor har jeg udvalgt nogle klatregreb, således man selv kan komme hurtigt i gang med et byggeprojekt. Jeg har udvalgt disse 3 muligheder til dit næste projekt med klatregreb:

Mit valg af klatregreb

Klatregreb til trævæggen

That's Mine klatregreb

Super simpel måde at komme i gang med din klatrevæg med disse 8 klatregreb fra That's Mine.
Fordele
✅ Kan bruges både indenfor og udenfor
 
✅ Fremstillet i EU
 
✅ Mulighed for at vælge størrelse på klatregrebet.
 
✅ Findes flere farvemuligheder på klatregrebene
 
 
Ulemper
❌ For at lave en klatrevæg skal du bruge mere end 8 stk.

Hvad følger med?

  • 8 stk. klatregreb i blå 
 

Information om That’s Mine klatregreb til trævæggen

Kom let i gang med en klatrevæg med disse 8 stk. klatregreb i blå. Farven er super fed og du kan eventuelt kombinere den med andre farver, for at skabe et kontrastfuldt hjem. For at lave det fedeste klatrevæg anbefaler jeg at du køber flere end de 8 stk., men det afhænger selvfølgelig også af størrelsen af klatrevæggen eller det ønskede område.
 

Klatregreb til murstens- eller betonvæggen

That's Mine klatregreb

Husk at se efter hvorvidt klatregrebet er til mursten/beton eller til en trævæg. Heldigvis tilbyder That's Mine klatregreb til begge vægtyper.
Fordele
✅ Kan bruges både indenfor og udenfor
 
✅ Fremstillet i EU
 
✅ Mulighed for at vælge størrelse på klatregrebet.
 
✅ Findes flere farvemuligheder på klatregrebene
 
Ulemper

❌ For at lave en klatrevæg skal du bruge mere end 8 stk.

Hvad følger med?

  • 8 stk. klatregreb i brun
 

Information om That’s Mine klatregreb til mursten/beton væggen

Du har mulighed for at mixe farver og størrelse med klatregreb fra That’s Mine. Farverne kan både være i øjenfaldende eller lidt mere afdæmpede afhængigt af hvad du ønsker og hvor klatregrebene skal anvende. Derudover er det også en god idé at skifte størrelsen på klatregrebene, således klatrevæggen får et mere udfordrende udtryk. 

 

Klatregreb til alle

Klatregreb fra That's Mine

Uanset om projektet er stort eller småt kan du altid finde klatregreb i høj kvalitet hos That's Mine.
Fordele
✅ Kan bruges både indenfor og udenfor
 
✅ Fremstillet i EU
 
✅ Mulighed for at vælge størrelse på klatregrebet.
 
✅ Findes flere farvemuligheder på klatregrebene
 
Ulemper
❌ For at lave en klatrevæg skal du bruge mere end 8 stk.

Læs mere om klatregreb til børneværelset

Dette skal du vide før du køber klatregreb

En slyngevugge med motor er tit den helt store drøm for forældrene når snakken falder på slyngevugger. Man sammenligner det med den store udstyrspakke til bilen. Det er rart og luksuriøst at have den, men helt grundlæggende har størstedelen af forældrene ikke brug for den. En slyngevugge med motor har mange fordele og før man investerer i en synes jeg man skal gøre sig nogle tanker omkring det.
 

Som far til 2 drenge kender jeg fordelene en slyngevugge har. Dette lille sikre gyngende hjem burde nærmest være en must-have i en hver småbørnsfamilie.

Hvis du er interesseret i at få en slyngevugge med en motor, mener jeg at du skal være opmærksom på nogle bestemte ting. Specielt rent mentalt kan det godt kræve en tilvænning.
 
Efter at have brugt en slyngevugge i flere år, har jeg oplevet en del situationer hvor en slyngevugge med motor kunne være rar. Det alt overskyggende problem hvis du ikke har en motor til din slyngevugge, er at du er fastlåst det samme sted som slyngevuggen befinder sig. Her skal man troligt stå og vugge slyngen, således du kun kan være i en kort radius omkring den. Hvis du køber en motor til slyngevuggen får du frihed til at bevæge dig rundt og ikke konstant være tæt på slyngen og vugge den. Man kan i højere grad få lidt tiltrængt mig-mig tid og måske bage lidt eller tage en lettere oprydning i huset. Det er den absolutte fordel ved at have en slyngevugge med motor, den giver friheden til forældrene.
 
I forhold til det mentale som jeg var inde på tidligere kræver det dog lidt. Da jeg har brugt en slyngevugge uden motor i flere år, har jeg lidt kvaler ved at “bare” forlade mit barn og lade en motor hjælpe mig. Det synes jeg kan være den største udfordring eller tilvænning, at sige til sig selv at det er okay at lade en motor hjælpe.
 

Klatregreb til udendørs og indendørs

Afhængigt af hvilken type af klatregreb du køber kan de både anvendes indenfor på børneværelset eller udenfor på legehuset. Læs altid omhyggeligt på produktspecifikationerne før du hænger klatregrebene op enten indenfor eller udenfor, således du er 100% sikker på den optimale brug af klatregrebene.

Klatregreb kan sætte gang i din kreativitet, hvor du ikke blot behøver at tænke på dem i forbindelse med en “normal” klatrevæg. Har du en have og nogle udendørs arealer kan du f.eks. bruge klatregrebene til børn på legehuset, som fører op til taget. Du kan sætte dem fast på æbletræet som fører børnene op i den hyggelige lille hule oppe i trækronerne. Du kan lave en vildere klatrevæg på ydersiden af dit hus, hvis du virkelig får all in. I den forbindelse skal du selvfølgelig huske på sikkerheden når børnene falder og selvfølgelig på selve opsætningen af grebene. Pointen af det er kun din egen kreativitet som sætter begrænsningerne på brugen af dem.

Hvis du gerne vil kickstarte ide fasen, så prøv at hoppe på Pinterest og søg efter alle mulige spændende måder du ellers kan bruge dine klatregreb til.

Gode klatregreb til børn

En ting er at købe eller bygge en klatrevæg, en anden ting er at  finde de rigtige klatregreb, som både passer til rummet men samtidigt også er sikre. Klatregrebene skal være af god kvalitet og i en passende størrelse, med afrundede kanter, således de små hænder kan få ordentligt fat. Kvaliteten skal være god således de sidder korrekt fastmonteret og kan holde til vægten de bliver påført.

Når du skal vælge dine klatregreb kan du eventuelle overveje at skifte imellem størrelserne på klatregrebene. Det kan øge sværhedsgraden på klatrevæggen, således barnet ikke blot smutter lige igennem, men bliver nødt til både at bruge hovedet og kroppen for at komme videre.

Hvad skal jeg være opmærksom på når jeg vælge klatregreb?

Når du skal vælge klatregreb, så tag højde for dit barns eventuelle evner og alder. Banen skal ikke være for let, men heller ikke for svær. Derudover skal du overveje hvad klatregrebene skal bruges til. Er de f.eks. til at kravle op på hemsen, som et kreativt alternativ til en stige eller er det blot til sjov og ballade.

Hvis de har en funktion af mere praktisk karakter bør man overveje mindre klatregreb således man holder ordentligt fast. Det kan godt være svært at lige at skulle vurdere ens barns evner, men prøv at tænke hvor motorisk og agil dit barn er for at vurdere hvilket udgangspunkt du skal starte med.

 

Sikkerhed, klatrevæg og klatregreb

Ligesom ved alt muligt andet er det anbefales værdigt at holde skarpt øje med dit barn mens det er på klatrevæggen og er i fuld gang med legen. Det som hurtigt synes at være sjovt, kan let gå galt. Dette leder mig hen til noget helt centralt omkring klatrevægge og klatregreb. Du skal gøre op med dig selv hvorvidt du overhovedet har “nerverne” til at lade dit barn hoppe ud i en leg med klatregreb.

Man kan hurtig blive nervøs når ens guldklump først forlader jorden med et par centimeter. Det handler dog også om at lade sig barn prøve grænser af og udvikle sig motorisk med en aktiv leg, som ikke lige ellers har været en del af den normale hverdag. Når du først har afgjort dette aspekt burde du hoppe videre i forløbet og overveje hvordan du kan skabe de bedste mulige rammer for sikkerhed når du barn suser afsted på klatregrebene.

Du burde vurdere arealet omkring klatrevæggen, hvorvidt der findes skarpe og kantede overflader dit barn kunne slå sig ved. Husk et blødt underlag hvor de barn kan tage faldet på.

Indendørs klatregreb til børneværelset i forskellige farver

Tag børnene med på råd når du skal vælge farverne på deres klatregreb. Det kunne være en god måde at indlemme dem i beslutningsprocessen og sætte deres eget touch på deres børneværelset eller hvor de nu skal være placeret. Måske endda klatregrebenes farve kunne matche væggene på værelset, således man laver sammenspil med den nuværende stil. Det kunne også være i helt andre og mere vilde farver, så det skaber en skøn regnbueagtig farvevifte, der bare udstråler sjov og ballade.

5 grunde til at klatregreb på børneværelset en god ide

Der findes mange gode grunde til at gå ud og investere i nogle klatregreb til børneværelset. Helt overordnet omhandler det meget omkring dit barns fysiologiske udvikling, men det er samtidig også en sjov måde at indrette et børneværelse på. Læs de 5 bedste grund lige her.
  1. Det er en nem måde at få børn til at være aktive og i bevægelse.
  2. Det er for alle aldre hvor sværhedsgraden kan justeres efter alder og sværheds-niveau.
  3. Det er en måde at styrke barnet motorik og balance.
  4. Styrker koordination og problemløsningsegenskaber
  5. Også er det bare en fantastisk måde at få brændt noget krudt af.
 

Disse 3 ting bør du overveje før du bygger en klatrevæg

1. Er mit barn overhovedet til en klatrevæg? Det ville være trist hvis forventninger ikke var afstemt mellem dig og dit barn før du hoppede i projekt klatrevæg. Dog skal det siges at hvem elsker ikke at klatre?

2. Hvor skal klatrevæggen være placeret og hvad skal dimensionerne være på den? Prøv at bruge malertape for at visualisere størrelsen og hvordan det passer ind i rummet. Når du først har sat klatrevæggen op er den svær at flytte igen.  Vær opmærksom på at klatrevæggen ikke må være højere end 250 cm, hvilket også er rigeligt.  En ting du skal være opmærksom på er f.eks. placeringen af radiatorer før du beslutter dig for placeringen.
 
3. Hvordan skal klatregrebene sættes fast? Klatregrebene kan monteres på væggen eller på en plade du har boret fast på væggen. Hvis du har fastmonteret en plade på væggen giver det lidt mere fleksibilitet ift. at flytte klatregrebene. Før du monterer klatregrebene skal du undersøge hvilken type væg de skal sættes på. Forskellige vægtyper (mursten, træ, beton etc.) kræver forskellige klatregreb Undersøg derfor altid  hvilken vægtype dit klatregreb er beregnet til.
 

Praktiske spørgsmål omkring klatregreb

Hvor høj skal klatrevæggen være?

Byg ikke højere end 250 cm.
 

Hvor skal mine klatregreb monteres?

Der er forskel på hvorvidt dine klatregreb skal monteres på enten mursten / beton væg eller på en træplade.
 

Hvordan placeres jeg mine klatregreb på væggen? 

Skal passe med din barns højde og alder. Husk også gerne lige at fremtidssikre det hvis du skulle vælge at bore klatregrebene ind i væggen.
 

Hvornår må mit barn bruge klatregreb?

Børn er forskellige men fra 2 års alderen kan man måske begynde at overveje klatregreb. Der findes forskellige størrelser på klatregreb hvorvidt det er til større eller mindre hænder.

Indholdsoversigt