Find dit næste legegulv lige her

Få overblikket over de forskellige legeguvle her 
Det klassiske legegulv
Babydan legegulv
Det moderne legegulv
That's Mine legegulv
Det farverige legegulv
Ludi legegulv
Hvordan har jeg fundet de bedste legegulv til børn?

Gennemgået Internettets fjerneste hjørner

Praktisk erfaring som far til 2 børn

Undersøgt Trustpilot

Skrevet af Morten Søgaard
Skrevet af Morten Søgaard

Fuldtidsfar til 2 drenge, bosiddende et sted i den jyske provins.

Hvorfor blev disse legegulve udvalgt?

Nedenstående legegulve og skumgulve er udvalgt på baggrund af mine erfaringer med 2 aktive drenge samt efter en gennemgang af andres erfaringer fra internettet samt Trustpilot. Skumgulvene er blevet udvalgt med fokus på den højeste kvalitet til den bedste pris. Derudover har det æstetiske også haft en betydning, da disse skumgulve typiske også er i fællesrum med hele familien. 

Det er ført til disse 3  legegulve:

Mit valg af legegulve

Det klassiske legegulv

Babydan legegulv
Unisex legegulv, som kan alt hvad man behøver. Passer ind i alle hjem med sit stilfærdige farvevalg og design
Fordele
✅ Klassiske farver
 
✅ Indeholder ikke PVC, flatater, formaldehyd og fornamid.
 
✅ Typisk unisex
 
✅ Stærk pris
 
 
Ulemper
❌ Måske lidt for klassisk i sit udssende
 

Hvad følger med?

 • Består af 9 brikker i størrelsen 30 x 30 cm.
 

Information om Babydan legegulv

Babydan laver klassiske legegulve i neutrale nuancer som passer til begge køn. Hvis du er på udkig efter et traditionelt alternativ til legegulve. Kvaliteten er god og uden skadelige materialer. Skumgulvet er testet fra 0+ måneder. Når man køber et Babydan legegulv hos BabySam får man prismatch. Det vil sige at prisen på varen bliver undersøgt 8 gange om dagen og automatisk bliver reguleret efter dagsprisen. Dette gør at man altid kan være sikker på at man får den mest konkurrencedygtige pris. 
 

Det moderne legegulv

That's Mine legegulv

That's Mine tilbyder legegulve i skum dejlige moderne sarte farver i froskellige former. Lige fra den klassiske firkant til den mere utraditionelle muslinge form.
Fordele

✅ Moderne og tidsløse farver

✅ Fremstillet af EVA
 
✅ Lette at rengøre.
 
✅ Vælg mellem 10 flotte farver

✅ Flere forskellige former
Ulemper

❌ Passer ikke til andre skumgulve

Hvad følger med?

 • Består af 9 stk.  brikker i størrelsen 33,5 cm x 33,5 cm. 
 

Information om That’s Mine legegulv

Moderne legegulv fra That’s Mine tilbydes i et væld af lækre farver, som passer perfekt ind i moderne hjem. Legegulvet er lavet af opskummet ethykenvinylacetat (EVA) og ses som værende et sikkert alternativ til PVC. Legegulvet er test og godkendt indenfor den europæiske standard for sikkerhed af legetøj. Derudover er det også CE mærket. 

Det spændende med et legegulv fra That’s Min er at du også kan finde dem, som cirkler eller som musling i formen. Cirklen giver et mere blødt og harmonisk udtryk, mens muslinge formen på legegulvet er et mindre kunstværk i sig selv. Det er altid rart at have noget interiør på børneværelset, som formår at skille sig ud, eller have noget lækkert nordisk og rent design hjemme i stuerne. Ved at have lidt særprægede former på selve skumgulvet indbyder de også til mere leg og interaktion. Det fungerer nærmest som et blødt puslespil, som bare venter på at blive samlet.

Hvis du udelukkende er på udkig efter skumgulve fra That’s Mine kan du se alle deres skumgulve her.

 

Det farverige legegulv

Ludi legegulv

Farverigt og indbydende legegulv, som udstråler leg og sjov. Udover at være farvestålende er det en let måde at inddrage læring om både farver og bogstaver.
Fordele
✅ 36 brikker
 
✅ Underholdende legegulv med mange timers leg 
 
✅ Lær dit barn bogstaver og tal
 
✅ Kæmpe legegulv
Ulemper
❌ Æ, Ø og Å medfølger ikke

❌ Farverne passer ikke ligefrem ind i en moderne stue.
 

Hvad følger med?

 • 36 stk.  bogstavsbrikker fra A-Z samt tallene 0-9.

Information om Ludi skumgulv

Legegulvet fra Ludi indeholder masser af brikker, således at legegulvet også bliver et underholdende legetøj udover sin funktion. Lær bogstaverne og tallene på en sjov måde. Legegulvet Den anbefalede alder til et Ludi legegulv er fra 10 måneder. Jeg vil vurdere at du også kan bruge legegulvet i en noget yngre alder. Baby behøver ikke at kunne kravle for at finde de mange farverige skumplader sjove. Gulvet har en antiskrid flade, således ens barn ikke går rundt og skøjter på det. Kan både bruges indendørs og udendørs. Slip fantasien løs og sammensæt selv bogstaverne på kryds og tværs.

Legegulv til børneværelset

Vi har været ved at renovere et 70’er hus, hvor vi er så småt er ved at være færdige (ja, man er vel aldrig helt færdig) Vi flyttede ind om vinteren og vi havde vores første søn med, som på daværende tid var 8 – 9 måneder. Vores søn var ikke den hurtigste til at komme op og gå, så han kravlede og møvede sig rundt på et ældre og koldt parketgulv samt klinker – uden det der ligner gulvvarme. Med en søn som kun bevæger sig på alle fire, skulle vi gøre noget således han ikke blev kold og eventuelt syg. Her kommer et legegulv til sin ret. Det er jo sådan set heller ikke kun for vores søn et legegulv er dejligt.

Viser 1–3 af 48 resultater

 • BabyDan Legegulv - 90x90 cm - Grå - OneSize - BabyDan Legegulv

  BabyDan Legegulv – 90×90 cm – Grå – OneSize – BabyDan Legegulv

  kr.239,00
  Køb nu
 • BabyDan Legegulv - 90x90 cm - Blå - OneSize - BabyDan Legegulv

  BabyDan Legegulv – 90×90 cm – Blå – OneSize – BabyDan Legegulv

  kr.249,00
  Køb nu
 • bObles Tumlegulv - Town Road Floor - Oslo - OneSize - bObles Legegulv

  bObles Tumlegulv – Town Road Floor – Oslo – OneSize – bObles Legegulv

  kr.399,00
  Køb nu

Design dit eget legegulv

Skumgulvet skal dog ikke kun ses som en praktisk ting til børneværelset eller andre steder hvor børnene opholder sig. Det skal i høj grad også ses som en indretningsgenstand, som f.eks. er perfekt til at skjule grimme detaljer på gulvet. Der er måske slået en flid af træet eller en ridse i klinkerne, som skærer i øjnene – det kan også bare være grimt og slidt. 

Legegulvet kan skjule disse små skønhedsfejl og være en fin og billig måde at få et nyt look ind i huset. Hvis du bliver træt af legegulvets placering kan du jo altid flytte rundt på det. Vi brugte personligt vores legegulv både i stuen og senere hen på legeværelset bare for at ændre lidt i huset. Et legegulv i skum kan skabe stemninger. En stemning som enten kan være et æstetisk børnemiljø eller et miljø som indikere ”lege-gulv-hjørner” og et sted hvor man som familie kan prioritere at lege på gulvet sammen med sine børn.

Se udvalget af Sebra skumgulve

Hvis du er på udkig efter solidt dansk design, skal du holde øje med et Sebra legegulv. Designet er lækkert og materialerne er udvalgt med bæredygtighed for øje. Værdier og egenskab, som enhver børnefamilie kan forholde sig til. Derudover er prisen på et Sebra skumgulv også rigtigt fornuftig, hvor stort set alle kan være med. Hvis du ønsker at læs meget mere om et legegulv fra Sebra kan du klikke her.
 

Vælg en farve på dit skumgulv

Skumgulve fås i en bred farvepalette, hvor det er op til dig og din egen personlige stil for at vurdere hvordan det bedst muligt passer ind i dit hjem. Er du til alle regnbuens farver eller er du mere til stilrene og subtile farver. Moderne farver som passer til det nordiske inspireret hjem eller til det mere farverige som udstråler børneværelse og “her er plads til leg”. 

Det kan også være i en god neutral farve som sort eller grå? Farvevalget er 100% op til dig. Det er bare betryggende at vide at uanset din stil og farveønsker findes der et legegulv som passer til dig. Hvis du har lidt svært ved at finde lige nøjagtige farvekombination, som du holder af kan du f.eks. købe 2 forskellige skumgulve og lave netop det farvespil som passer dig. Så når du skal ud og investerer i et skumgulv kan du overveje at købe 2 forskellige farver således de også kan kombineres.

Skumgulv, skumlegegulv, legegulv eller tumlegulv?

Som overskriften antyder kan et legegulv hedde mange forskellige ting. Alt afhængigt af hvilket ord du vælger at benytte kan du finde forskellige typer af former og designs. Så hvis du er lidt på udkig efter et legegulv eller skumgulv, så prøv at bruge de forskellige ord i din søgning. Se hvad der dukker op og passer til dig og dine behov. En af forskellene er tit at legegulv har mere en funktion af at lege, hvor det måske har funktioner som et skumgulv ikke har. Det kan være at der er et motiv på brikkerne eller det indeholder dyr som en del af legegulvet. Uanset hvad, har de de samme grundlæggende egenskaber. Nemlig at være et blødt underlag til dit kæreste eje.

Skumgulve og legegulve til større børn (og voksne)

Selvom du måske tænker at dit skumgulv har en kortere levetid, fordi når først baby lære at kravle og gå sikkert, så bliver et skumgulv overflødigt. Men skumgulvet har flere anvendelsesmuligheder, som gør produktet relevant i fremtiden, efter at dit barn er blevet sikker gående på benene. Det er sådan set kun din egen kreativitet som holder dig tilbage i forhold til de muligheder det har. Brug skumgulvet, som en tumleplads for større børn, som i forbindelse med deres leg kan komme lidt til skade med knubs. Du kan også bruge et skumgulv, som et faldunderlag, hvis du f.eks. har klatregreb inde i huset.
 
Hvad med at bruge dem til en indendørs Tarzan-bane, hvor jorden er giftig og man må kun gå eller hoppe på skumgulvet. Hvem har i grunden sat at det kun er til barnet? Hvad med at bruge det som en yogamåtte eller som træningsmåtte? Muligheder er mange, når øjnene først bliver slået op for potentialet.
 

Et legegulv er perfekt til leg og tumlerier

Børn i tumlealderen er tit usikre på benene og de foretager sig nogle gange lidt vilde ting. Generelt overvurdere børn deres evner og er ikke altid de bedste til at afstandsbedømme når de rækker ud efter ting. Her kan en legegulv være en fin investering.  Vores skumgulv kom på et belejligt tidspunkt, da vores søn netop var ved at lære at rejse sig op ad ting. Han væltede tit både da han rejste sig op eller når han ikke lige fik fat i en ting til at holde fat i. Her tog legegulvet meget af faldet og gjorde tit at han ikke behøves at skulle trøstes ,men bare var klar til at komme videre i legen. 

Hvis man var  ejer af hårde gulvtyper som klinker etc. ville jeg klart anbefale at købe skumgulv, hvis det er der børnene opholder sig. Både for at gøre det mere blødt og indbydende, men samtidigt også for sikkerheden, hvis barnet skulle falde og slå hovedet. Jeg kan ikke holde tal på hvor mange gange min søn er faldet, hvor et skumgulv har aftaget slaget fra hovedet.  Derfor vil jeg altid anbefale skumgulve uanset hvad man evt. mener om farve og funktion. Selvom at et skumgulv er skabt til at være placeret på gulvet er det faktisk også muligt at bygge simple kasser af det. Sæt kreativiteten i gang og se hvor mange I kan bygge på kortest tid eller hvem der kan bygge det højeste tårn.

Legegulve uden farlig kemi

Som med alt andet til børn skal man være opmærksom på hvilke kemiske stoffer der er i genstanden du køber. Før du går ud og køber et legegulv, så undersøg altid hvilket materiale legegulvet er lavet af. Børn og babyer smager og slikker på alt hvad de kommer i nærheden af, derfor skal du selvfølgelig være ekstra opmærksom på netop et legegulv, da barnet vil befinde sig på det en del. Før i tiden har der været enkelte sager med producenter som var for lempelige angående de kemikalier de anvendte i materialerne. Der er heldigvis markant mere styr på det nu, men tag alligevel at undersøge materialet før du hiver dankortet frem.

5 fordele ved et legegulv

Der findes mange fordele ved at bruge et legegulv. Jeg har selv været den glade ejer af et legegulv til mine børn og har ikke fortrudt det. De 4 mest i øjenfaldende fordele ved et legegulv synes jeg er:

 1. Legegulvet isolerer med kulde fra gulvet
 2. Legegulvet er et blødt underlag som kan aftage noget af et fald
 3. Legegulvet er skridsikkert for de små fødder, som er lidt usikre på benene.
 4. Legegulvet er en prisbillig måde at pifte børneværelset op.
 5. Legegulvet fungerer som et gulvtæppe og kan hjælpe på akustikken i rummet
 

Skumgulv er perfekt til baby

Skab en hyggelig legestation for din baby med et legegulv. Placer et par puder, et tæppe og et legestativ, og vupti har du et hyggeligt og sikkert sted du kan lege med baby. Om baby er ved at lære at sidde oprejst selv eller måske allerede er ude at tage de første skridt, passer et skumgulv perfekt. Fordelen med et legegulv kontra f.eks. en kravlegård er at du kan komme ned i øjenhøjde med dit barn og interagere mere. Man kommer tættere på og opnår mere nærhed. En ting jeg elsker når jeg kom hjem fra arbejde, var at hoppe ned på skumgulvet sammen med vores søn og pusle om ham.
 

Legegulve og skumgulve er praktiske

En af de lækre og dejlige praktiske egenskaber med et legegulv og skumgulv er at de er lette at skille ad. Hvis du f.eks. får gæster kan du hurtigt lige klikke gulvet fra hinanden, således det ikke står i vejen. Når gæsterne er gået kan du let lige samle det igen. Du kan måske  endda inddrage dit barn og lade ham eller hende  morer sig lidt ved at samle legegulvet. Rengøring af legegulv plejer også at være lige til, hvor det oftest kan nøjes med at blive tørt over af en våd klud. 
 
Dog kan du med fordel engang i mellem skille legegulvet ad, da der kan samle sig krummer, sand etc. mellem samlingerne med tiden. Udover at legegulvet er praktisk kan det også fungerer som et slags beskyttelse for gulvet. Børn taber og smider deres legetøj rundt omkring og det kan hurtigt give ridser eller mærker i trægulvet. Så udover at sikre dit barn for kulde og fald hvis legen bliver lidt vild, kan legegulvet også beskytte dit hjem imod hverdagsslid.
 

Find BabyDan skumgulve her

Savner du et overblik over hvilke skumgulve fra BabyDan der lige findes på markedet netop nu? Hvis du er til godt dansk design, er BabyDan et mærke du skal følge med i. Firmaet har en længere historik med at lave sikre produkter til børnehjemmet, samtidigt med at BabyDan kun anvender de bedste materialer. Derfor kan det være en oplagt og god idé, hvis dit næste legegulv bliver fra BabyDan. Find dit næste BabyDan skumgulv her.
 

Skumgulv med tal

Udover et almindelig legegulv eller skumgulv, som man også kan kalde det, kan man få skumgulve med tal. Skumgulve med tal er med til at stimulere barnets læring igennem en sjov og blød måde. Kombinationen af et puslespil og læring gør det til en super ting til at få ind på børneværelset. Så udover at legegulvet har sine praktiske egenskaber kan det også bare være lærende og sjovt. Tallene kan kombineres og du kan få flere tal afhængigt af hvor stort gulv du ønske at have.

Skumgulv med bogstaver

Du kan måske huske det fra din egen barndom. En rigtigt klassiker i dagplejen, skumgulv med bogstaver. Så udover du kan få et legegulv med tal, kan du også få det med bogstaver. Øv din ABC for dit barn og for at være helt ærligt kan det også være at forældrene trænger til at få ABC’en forfrisket. For hvad kommer der efter Q? Selvom det måske virker lidt tidligt med bogstaver kan dit barn med tiden opleve noget genkendelsesværdi og lærer formerne på bogstaverne. 

Hvis du kombinere det med at udtale bogstaverne også kan det også styrke dit barn artikulation. Måske du vil opleve dit barn engang alene i en stille stund lege med bogstaverne og flytte dem rundt. Læring kan komme i de mest simple former og et legegulv med bogstaver kan være et godt skridt på vejen.

Skumgulv i grå

Leder du efter et skumgulv i en bestemt farve? Det er måske et skumgulv i grå, som du mener passer perfekt ind i dit hjem? Det er der mange som synes. Derfor har vi også lavet en oversigt hvor du kan få overblikket over forskellige skumgulve i grå og i forskellige mærker. Grå er en klassisk og udødelig farve, som aldrig går af mode. Her kan du finde de bedste skumgulve i farven grå.

Skumgulv med dyr

Endeligt er det også muligt at få enkelte skumgulve med dyr. Sæt gang i legen med eksotiske dyr fra Afrika eller hold dig til de klassiske bondegårdsdyr.  Ved at have et skumgulv med dyr bliver det også muligt at få et kæmpe puslespil, hvor du skal samle brikkerne og se hvor dyrene passer ind henne. På denne måde bliver det både et praktisk element, men også en leg. Det er ren win-win. Mens babyer får stor glæde af skumgulv uden motiver og egenskab kan et skumgulv med dyr bruges til børn som er lidt ældre, da de i høj grad kan bruges deres fantasi med dyrene i skumgulvet.

Hvor finder man skumgulve på tilbud?

Svaret på overstående spørgsmål er ganske let. Du kan let finde skumgulve på tilbud her. På denne side får du det komplette overblik over hvilke forskellige mærker af skumgulve og legegulve som er på tilbud. Med god ro i maven, kan du finde det absolutte bedste og billigste tilbud på et skumgulv her.
 

Et skumlegegulv er en god gaveide

Tro det eller ej, så står skumgulv typisk ikke øverst på ønskelisten, når der er ankommer en lille ny til familien. Det er typisk de større ting som klapvogne, slyngevugger, senge og tøj som står øverst på sedlen. Derfor kan et legegulv være en oplagt gaveide, både til fødselsdagen eller til barnedåben.

Det er også en passende gave for forældrene som også bruger meget tid på gulvet i øjenhøjde med ham. De bløde egenskaber som et legegulv kan løse udfordring, som typisk er i ældre huse, med perfektion. Personligt for os var det en god investering af købe et legegulv. Det var faktisk sådan en stor succes at vi valgte at købe et større areal af skumgulv. Det skabte både lidt varme for vores søn, det var blødt at ligge på og det skabte også en del hygge i vores daværende stue. Både et designmæssigt afbræk samt et afbræk fra det gamle kolde gulv.
 
Mangler det her helt unikke og specielle legegulv for dig? Så kan jeg anbefale at du tager et kig på Thats Mine legegulve. De er både i en høj kvalitet, et tidsløst design, samt en skarp pris. Se hvilke legegulv Thats Mine har lavet lige her.
  

Praktiske spørgsmål omkring legegulve og skumgulve

Hvad er et skumgulv lavet af?

Et legegulv består EVA skum som er dejligt blødt og stødabsorberende. Til dig der ønsker den mere tekniske betegnelse hedder det Opskummet ethylene vinyl-acetat.
 

Hvornår skal baby brug et legegulv?

Dit barn kan relativt hurtigt få brug for et legegulv. Vi begyndte at benytte et legegulv til vores 2 sønner, da de var i 2 måneders alderen. Her kunne vi komme ned og ligge ved siden af dem og pusle samt lege med dem.
 

Hvor blødt er et legegulv?

Et legegulv er meget blødt og de er typisk 1.5 cm tykke. Dette gør det både blødt for baby men også de voksne. Det kan anbefales at smide et tæppe eller andet ovenpå for at gøre det ekstra hyggeligt for baby.
 

Hvad er det bedste legegulv?” 

Det er altid svært at definere hvilket legegulv er det bedste. Du kan tage højde for flere ting når du skal vurdere det, som funktion, farve, form, materiale og pris. Hvis du har udkig på 2 forskellige legegulve, så prøv at sætte dem op imod hinanden og ser hvor de adskiller sig. På den måde kan du afgøre hvilket skumgulv du skal købe.
 

Hvor tykt skal et legegulv være?

Tykkelsen på et legegulv har betydning for både for absorberingsevnen samt hvor let kulden har at slippe igennem. Standard tykkelser for legegulve er efterhånden 1.5 cm. Så en tommelfingerregel kan være at alt under 0.8-1 cm er for lidt

Hvor stort legegulv skal jeg bruge?

Før du tænker over hvor stort legegulv du skal bruge, skal du overveje hvor det skal placeres. Det har nemlig stor betydning fordi du kan få legegulve i forskellige former fra firkantet til rundt legegulv. Generelt måler legegulve fra 1m x 1m og op. Hvis du er i tvivl kan du altid købe 2 pakker således du er sikker på at dit barn får nok plads. Baby specielt har en tendens til at rulle i starten af deres liv, hvorfor god plads på legegulvet er at foretrække.