De bedste slyngevugger på markedet

Den simple slyngevugge
Moonboon slyngevugge
Den mest populære slyngevugge
Moonboon slyngevugge med motor
Bedst til budgettet
Membantu slyngevugge med motor
Hvordan har jeg fundet de bedste slyngevugger?

Gennemgået Internettets fjerneste hjørner

Praktisk erfaring som far til 2 børn

Undersøgt Trustpilot

Skrevet af Morten Søgaard
Skrevet af Morten Søgaard

Fuldtidsfar til 2 drenge, bosiddende et sted i den jyske provins.

Hvorfor blev disse slyngevugger udvalgt?

Nedenstående slyngevugger er udvalgt på baggrund af egne erfaringer samt efter en gennemgang af andres erfaringer fra internettet samt Trustpilot. De er blevet udvalgt med fokus på økologiske materialer og høj kvalitet. Begge slyngevugge mærker har gode anmeldelser på Trustpilot, således det ikke blot er mig som står inde for dem.

Derudover er de udvalgt på baggrund af budgettet samt designmuligheder. Det har efterladt feltet med disse 3 stærke slyngevugge kandidater:

Mit valg af slyngevugger

Den simple slyngevugge

Moonboon slyngevugge
Kan alt hvad en slyngevugge burde kunne. Økologiske materialer og GOTS certificering.
Fordele
✅ 4.7 stjerner på Trustpilot ud af 999 anmeldelser
 
✅ Tilfredshedsgaranti
 
✅ Kan opdele betalingen op i flere rater.
 
✅ Flere farvemuligheder på slyngevuggen

✅ Gratis fragt og hurtig levering

✅ GOTS certificeret
Ulemper
❌ Vuggemotor
 
❌ Baldakin til afskærmning

Hvad følger med?

 • 1 stk. GOTS certificeret slyngevugge i 100% økologisk bomuld
 • 1 stk. GOTS certificeret madras i 100% økologisk kapok med betræk af 100% økologisk bomuld
 • 1 stk. tværpind i valnøddetræ
 • 1 stk. fjeder med swivelsnap, sikkerhedsstrop og fjeder-cover
 • 1 stk. sikkerheds-karabinhage med plast
 • 2 stk. plastdele til montering på slyngevuggens metaldele
 

Information om Moonboon slyngevugge

MoonBoon er kendt fra DR programmet Løvens Hule og har en del positive anmeldelser fra Trustpilot. En kæmpe fordel for Moonboon, er at du har mulighed for at opdele din betaling over flere rater. Det kan godt være en fordel sidst på måneden og din baby er trist. 
 
MoonBoons slyngevugger er GOTS certificeret. GOTS er en forkortelse af Global Organic Textile Standard. Det betyder at det anvendte tekstil er fremstillet af økologiske materialer samt at slyngevuggen er produceret under ansvarlige arbejdsforhold.
 
En GOTS certificering strækker sig faktisk lige fra dyrkningen af materialet til det færdige produkt, således alle led i værdikæden bliver indlemmet i en bæredygtig tankegang. Derfor kan både du og din baby have god samvittighed både for miljøet men også for arbejdsforholdende.
 

Ting du bør overveje

Vuggemotor

Du bør kraftigt overveje hvorvidt du ønsker at købe en vuggemotor med samtidigt med at du køber din slyngevugge. Det er altid svært at vurdere hvorvidt du kommer til at få brug for det, samt hvorvidt dit barn omfavner vuggemotorens funktioner. 

Hvis du køber slyngevuggen og vuggemotoren samtidigt plejer der være penge at spare. Hvis det er første gang du anvender en slyngevugge og dit barn virker langt henad vejen tilfreds, synes jeg godt man kan starte udelukkende med slyngemotoren. Efter behov kan man tilkøbe vuggemotoren.

Hvis en motor til din slyngevugge, er en absolut nødvendighed skal du læse denne oversigt over alt hvad du skal vide omkring slyngevugger med motorer.

Moonboon slyngevugge mærkat

Den mest populære slyngevugge

Moonboon slyngevugge med motor

Markedets mest populære slyngevugge med motor fra Moonboon.
Fordele
✅ 4.7 stjerner på Trustpilot ud af 999 anmeldelser

✅ Tilfredshedsgaranti
 
✅ Kan opdele betalingen op i flere rater.
 
✅ Flere farvemuligheder på slyngevuggen
 
✅ Gratis fragt og hurtig levering
 
✅ Vuggemotor
Ulemper

❌ Baldakin til afskærmning

Hvad følger med?

 • 1 stk. GOTS certificeret slyngevugge i 100% økologisk bomuld
 • 1 stk. GOTS certificeret madras i 100% økologisk kapok med betræk af 100% økologisk bomuld
 • 1 stk. tværpind i valnøddetræ
 • 1 stk. fjeder med swivelsnap, sikkerhedsstrop og fjeder-cover
 • 1 stk. sikkerheds-karabinhage med plast
 • 2 stk. plastdele til montering på slyngevuggens metaldele
 • 1 stk. vuggemotor
 

Information om Moonboon slyngevugge med motor

Moonboon laver lækre slyngevugger i høj kvalitet. Jeg har selv haft fornøjelsen at have en Moonboon slyngevugge og har været særdeles tilfreds med kvaliteten. Et fedt aspekt med MoonBoon er at de tilbyder slyngevugger i flere forskellige farver. Det gør det lidt mere spændende at få slyngevuggen til at passe ind i hjemmet, samtidigt med at du kan skræddersy din slyngevugge til at matche til barnets køn.

Du kan købe vuggemotor med eller stativ og få det hele samlet. Du kan være sikker på at delene passer sammen

 

Ting du bør overveje

Stativ til din slyngevugge

En ting du kan overveje når du alligevel skal investerer i en slyngevugge med motor, er også at tilkøbe et stativ. Et stativ til din slyngevugge kan være meget praktisk afhængigt af hvordan du bor.

Hvis du bor i en lejlighed eller generelt har mindre plads, er det ikke sikkert at stativet er den mest optimale genstand at tilkøbe til din slyngevugge. Her kan et karmbeslag måske være en bedre løsning. Hvis du dog bor i et hus eller har større arealer reserveret til dit barn, kan stativet være et fantastisk hjælpe middel til at gøre dig selv lidt mere mobil, når baby sover i slyngevuggen. Vil du vide mere omkring slyngevugger med stativ, så læs mere her.

Moonboon slyngevugge med motor fastmonteret

Bedst til budgettet

Membantu slyngevugge med motor

Et godt og prisbevidst alternativ til Moonboon slyngevuggen
Fordele
✅ 4.8 stjerner på Trustpilot ud af 385 anmeldelser
 
✅ Baldakin til afskærmning medfølger (som den eneste på markedet)
 
✅ Prøv i 30 dage eller returnere og få dine penge igen
 
✅ Fri fragt og hurtig levering
Ulemper
❌ Kan ikke opdele betalingen i flere rater

❌ Tilbyder kun slyngevuggen i 1 farve

Hvad følger med?

1 stk. slyngevugge i 100 % økologisk bomuld
1 stk. baldakin
1 stk. tværpind i birketræ
1 stk. regulær fjeder med sikkerhedsstrop og bomuldspose
1 stk. bærepose i 100 % økologisk bomuld
1 stk. madras med 100 % ren uld og 100 % økologisk bomuldsbetræk
1 stk. lagen i økologisk bomuld
1 stk. stor karabinhage med skrue-lås
1 stk. vuggemotor
 

Information om Membantus slyngevugge med motor

Membantus slyngevugge har som de eneste på markedet en lomme bagpå. I denne lomme findes der en Baldakin/myggenet, som kan anvendes når man vil afskærme sin baby for indtryk/lys eller blot for at afholde myg. Det er en meget smart lille løsning, da man ofte kan få brug for at afskærme sin baby for forskellige ting, alt afhængigt af hvor du har placeret slyngevuggen.

Ting du bør overveje

Farveudvalget

Før du render ud og køber en Membantu slyngevugge burde du overveje hvorvidt slyngevuggens farve har en betydning for dit køb. Membantu tilbyder kun på nuværende tidspunkt slyngevuggen i en råhvid farve. Hvis du går meget op i indretning og farver kan det måske være du burde kigge i retningen af slyngevuggen fra Moonboon i stedet.

Membantu slyngevugge

Den komplette guide til slyngevugger

Slyngevuggen – dit barns bedste ven

Uanset om du er førstegangs forældre eller forældre til flere børn, ved du hvor vigtigt søvn er både for dig og dit barn. Hvis ens barn ikke får nok søvn har det indflydelse på dens udvikling som velvære og det samme kan siges om forældrene. For at sige det på godt jysk, uden søvn, bliver det en træls dag.
 
Men nogle gange kan den lille bare ikke falde til ro ligesom normalt. Som småbørnsfar kender jeg alt for godt rutinen med at gå hvileløst  i stuen, midt om natten i nattøj for at få vores barn til at falde til ro. Man prøver alle mulige vuggende bevægelse, squats, hoppebold og meget andet. Vi har endda prøvet at tage barnevognen ind bare for at teste hvorvidt det kunne hjælpe.
 
Derfor kan jeg sige fra min egen erfaring at jeg bestemt kan anbefale brugen af en slyngvugge. Slyngvuggen har hjulpet min familie igennem mange hårde (og sene) aftenstunder. Derfor ser jeg slyngevuggen som den perfekte løsning til det urolige barn eller de trætte forældre. En slyngevugge kan dog bruges til meget andet end bare det. 
 

Jeg gennemgår nedenunder forskellige modeller af slyngevugger og besvarer de hyppige spørgsmål folk har i forbindelse med slyngevugger. 

Hvad er en slyngevugge?

Det første spørgsmål som måske presser sig på er hvad det nu lige er en slyngevugge er? Jeg ser en slyngvugge som dit barns ultimative hyggelige oase hvor den kan opholde sig trygt og varmt – uanset om det er for at sove eller blot falde til ro. Du kan måske anskue slyngevuggen som en slags hængekøje til babyer.
 
Helt basalt består en slyngevugge typisk af disse elementer:
 • Selve slyngevuggen lavet af blødt stof
 • Tværpind i træ.
 • Afstivermadras i bunden af slyngvuggen.
 • Ophæng til slyngvuggen.
 
Slyngevugger har eksisteret i mange år og det nyeste som er kommet frem er slyngevugger med motorer.
 

Af ekstraudstyr ser man ofte et karmbeslag til slyngevuggen således man kan hænge den op i dørkarme. Det er f.eks. praktisk til dem som bord i lejligheder og mindre steder. Derudover kan man også købe stativer til slyngevugge, som generelt tager en del plads. Fordelen ved stativer til slyngevuggerne, er at man ikke er låst til et sted, ligesom ved karmbeslaget, men man er i stand til at rykke rundt mere stativet og opnå mere frihed. 

Hvorfor skal du bruge en slyngevugge?

Hvis dit barn f.eks. har svært ved at falde til ro og generelt virker utilpas kan en slyngevugge godt være løsningen på dine problemer. Slyngevuggen giver en kombination af tryghed samt en fjedrende bevægelse som minder om tiden inde i mors mave. De vuggende bevægelser og måden at slyngevuggen omslutter barnet kan skabe små mirakler på hjemmefronten.  Forældre kan også opleve at ens barn lige pludselig begynder at sove både længere og mere roligt, så snart den mere dybe søvn indfinder sig. 
 
Faktisk er der nærmest nogle forældre som sværger til slyngevuggen fremfor barnevognen eller rejsesengen, da barnet er så tilpas i den.

Dette gør så at du selv oplever øget frihed og fleksibilitet, som alt andet lige afgiver større mentalt overskud i hverdagen. Mentalt overskud som ellers kan være vanskeligt at finde når man har små børn.

2 gode grunde til hvorfor du skal bruge en slyngevugge 

 Slyngevuggen kan være et praktisk og sikkert sted for din baby.
 

Slyngevuggen er praktisk da du nemt kan tage den med og pakke sammen i en taske, uanset hvor lang rejsen er. Hvis du har et karmbeslag kan du sagtens bruge slyngevuggen hos venner og bekendte eller du kan være kreativ og hænge slyngevuggen op udenfor om sommeren i et træ eller andre steder. 

Fordelen ved f.eks. at hænge slyngevuggen op udenfor er at vinden får slyngevuggen til at afgive bevægelser. Du skal selvfølgelig huske at slyngevuggen skal sættes forsvarligt op og skal holde til en hvis vægt. Slyngevuggen kan være et alternativ for barnevognen hvis du bor i lejlighed, hvor du f.eks. hvis du har fritlagte spær kan anvende dem til slyngevuggen

Selvom barnet er det vigtigste i hele verden, betyder din egen hverdag og overskud ligeledes en del. Jo mere overskud man har, jo bedre kan man takle hverdagens små og store udfordringer. En slyngevugge kan hjælpe med at skabe mere frihed til dig selv og samtidigt velvære for dit barn. 
 

Hvad kan en slyngevugge ellers hjælpe dig med?

 • En slyngevugge kan hjælpe med at give ro og velbehag
 • En slyngevugge kan afhjælpe refluks (fordi slyngevuggen hæver hovedet)
 • En slyngevugge kan afhjælpe kolik (fordi slyngevuggen skærmer for stimulans, barnet bliver svøbt samt de vuggende bevægelser)
 • En slyngevugge kan understøtte rygsøjlen på barnet.
 • En slyngevugge kan give en hjælpende hånd under perioder med tigerspring
 

Hvilken slyngevugge skal jeg vælge?

Du har besluttet dig for at købe en slyngevugge, men står nu med valget om hvilken man skal vælge. Der er nok at tage fat på, for hvilket mærke skal man vælge? Skal man bruge en motor til slyngevuggen? eller  hvad med et stativ? Hvordan er det nu med sikkerheden?

Det kan hurtigt synes som en mindre jungle, men først og fremmest skal du afklarer hvilke behov og krav du har til en slyngevugge. Du kan f.eks. tænke over hvor din slyngevugge skal være placeret og skal den kunne flyttes? Hvis den blot skal stå det samme sted kan det være at et beslag til slyngevuggen er nok, mens hvis du gerne vil kunne bevæge slyngevuggen til lidt forskellige steder i hjemme kunne en slyngevugge med et stativ være muligheden.
 

Det næste du kan overveje er hvorvidt der skal være motor på slyngevuggen eller ej, fordi har man virkelig behov for en motor? Det kommer meget an på hvilket barn du har og din egen mavefornemmelse. 

Nogle børn har behov for konstant bevægelse for at føle sig trygge, mens andre kan nøjes med at blive vugget i søvn. Hvis du er i tvivl kan du nøjes med at købe slyngevuggen først og prøve at benytte den nogle uger. Hvis behovet for en motor opstår senere, kan denne heldigvis tilkøbes. På den måde køber du ikke noget som du måske ikke havde behov for.

Nu har du besluttet dig for hvor fleksibel du vil være med din slyngevugge og hvorvidt du vil have motor eller ej. Det næste du skal finde ud af er hvilket mærke du skal investerer i. For at blive klogere på dette kunne du med fordel inddrage dine venner og familie som har erfaringer med en slyngevugge. 

Tit kan deres erfaringer og spørgsmål have en indvirkning både på dine behov og valg af slyngevugge. Et andet sted du kan søge efter viden er naturligvis online, hvor du kan søge efter specifikke anmeldelser på de forskellige mærker og modeller.  

Ved at undersøge de forskellige modeller får du også et indblik i priserne, hvordan mærkerne skiller sig ud fra hinanden, samt hvad der følger med de forskellige slyngevugger.. Måske følger der karmbeslag med den ene slyngevugge, mens der ikke gør ved den anden? Måske er der gratis fragt hos den anden forhandler? Sæt valgmulighederne op imod hinanden således det er lettere at se dem an, således fordele og ulemper står tydeligt.

Når alt kommer til alt, kan det også være prisen som er den største udfordring i forhold til hvilken slyngevugge du skal anvender.
 

Slyngevugge og metalsplinter

Metalsplinter i øjet på ens barn er et skrækscenarium, men sådan kan det godt ende hvis man ikke er opmærksom. Det skal siges at det omhandler ganske få tilfælde om året. Det er ikke selve slyngevuggen du skal være opmærksom på, men ophænget. Når metal gnider sig imod metal kan der opstå metalsplinter, som drysser nedover barnet.
 
Derfor har Sikkerhedsstyrelsen lavet 5 råd man burde følge og være opmærksom på.
 
1. Undersøg om webshoppen eller butikken du køber slyngevuggen af også tilbyder et ophæng.
 
2. Ophænget må kun bruges til slyngevuggen og ikke til andre formål.
 
3. Hold øje med ophænget jævnligt, således du kan følge op på evt. slid og metalstøv når du rører ved ophænget.
 
4. Hvis du har købt en brugt slyngevugge kan du overveje at skifte ophænget ud som passer til den pågældende slyngevugge.
 
5. Vælg ophæng med en ekstra gummibelægning.
 

3 simple tips til slyngevuggen

 1. Hvis du ikke har en baldakin, kan du evt. bruge en stofble til at skærme for skarpt lys eller for indtryk.
 2. Hvis barnet har svært ved at finde ro, kan du evt. prøve at svøbe barnet, før du ligger det ned i slyngevuggen.
 3. I og med at barnet ligger nærmest svøbt af slyngevuggens sider, kan der godt blive varmt  dernede. Husk derfor at passe på med at give for meget tøj på samtidigt med at der ligger en dyne eller tæppe henover.
 

Slyngevugge, hængevugge eller babyhængekøje

Slyngevugger er blevet kaldt mange forskellige ting igennem tiden. Lige fra hængevugge, babyslynge eller endda babyhængekøjer. En slyngevugge og en hængevugge adskiller sig faktisk fra hinanden. Den helt store forskel er at en hængevugge typisk har en fast bund, hvoraf slyngevuggen ikke har nogen fast bund. Hvis du f.eks. er på udkig efter en slyngevugge til tvillinger skal du læse denne side. 

Hvad anbefaler Sundhedsstyrelsen om slyngevugger?

Der findes som sådan ikke nogle officielle udmeldinger, der enten anbefaler eller fraråder brugen af slyngevugger.
 
De generelle anbefalinger omkring slyngevugger er meget funderet omkring hvordan man sikre ophænget af vuggen, således det er solidt forankret og ikke falder ned. Derudover har der været meget fokus på metalsplinter i forbindelse med selve ophænget. Men her er det essentielle at man anvender de korrekte ophæng, som er anbefalet af de forskellige fabrikanter.
 
Derudover anbefaler Sundhedsstyrelsen at man ikke placere lammeskind over baby mens det er i slyngevuggen, da det bliver for varmet. Man skal selvfølgelig også være opmærksom på almindelige dyner, tæpper osv. at baby ikke bliver for varm og har mulighed for at afgive overskudsvarme.
 

Junior slyngevugge

Hvis du tror at slyngevuggen kun er til de mindste, kan du godt tro om igen. Der finde nemlig slyngevugger til større børn. Disse modeller er typisk kaldet junior slyngevugger. Det som er kendetegnet junior modellen er at den kan holde til væsentligt flere kilo. Afhængigt af den pågældende model kan junior slyngevugger holde op til 25 kilo. 

Så er du i hvert fald fremtidssikret hvis dit barn har svært ved at falde til ro andre steder end en slyngevugge. Børn er forskellige og har forskellige behov. Nogle børn kan godt i en senere alder stadig finde tryghed i en slyngevugge og det skal de selvfølgelig have lov til.
 

Sikkerhed og slyngevugger

Jeg har personligt selv haft en oplevelse der viser at man altid skal være opmærksom når man benytter en slyngevugge. Mit eksempel er dog mindre dramatisk og omhandler en dag min kone anvendte vores slyngevugge på stativ. En dag råbte min kone på mig og jeg kommer løbende ind i stuen og kan se at stativet væltet henover min kone mens vores søn var deri. Problemet var åbenbart at min kone sad ned og tog vores søn ud af slyngevuggen. Hun fik lidt overbalance og rev slyngevuggen ud af, hvilket resulterede i at stativet væltede. 

Det er blot for at understrege at selvom det hele virker stabilt skal man stadig være meget opmærksom når man anvender et stativ  Et personligt tip når du putte baby ind i slyngevuggen. Det kan nemlig godt være lidt udfordrende at styre vuggen, mens man putter baby ned. Man kan faktisk holde vuggen med tværpinden med hagen således den bliver på sin plads. 

Brug en slyngevugge til tigerspring og udviklingsspring

Et tigerspring / udviklingsspring kan være en træls periode hvor baby er trist og har svært ved at få ro. De ting som plejede at trøste baby virker måske ikke mere og det hele er bare lidt mere anderledes end det plejer. Her kan en slyngevugge være en effektiv måde til at give tryghed på. Det kan hjælpe med at afskærme fra omverdenen og mindske indtryk. Ved mit første barn var slyngevuggen en uvurderlig hjælp under tigerspringene. Det hjalp med det samme, da vores søn blev puttet ned og blev rokket blidt op og ned.
 
Der findes en del tigerspring i løbet af babyens første levetid, så en investering kan hurtigt være en god beslutning. En slyngevugge med motor ville være et fint bud til at hjælpe. Se 3 forskellige slyngevugger med motorer her.
 

Praktiske spørgsmål omkring din næste slyngevugge

Hvor længe af gangen må barnet ligge i en slyngevugge?

Der er som sådan ikke noget max på hvor længe dit barn må opholde sig i en slyngevugge. Nogle forældre bruger slyngevuggen til natten, mens andre udelukkende bruger den til de små lurer i løbet af dagen. Barn er forskellige, men uanset hvad skal du selvfølgelig have dig selv med. Hvis du er i tvivl så spørg din sundhedsplejerske.
 

Hvor længe kan en baby bruge en slyngevugge?

Fra nyfødt op til typisk 15 kilo. Der kommer en alder hvor børnene begynder at rejse sig op og blive markant mere aktive. Her kan man overveje hvorvidt man stadig skal bruge sin slyngevugge.
 

Må man sove i slyngevuggen om natten?

Ja, dit barn må gerne sove i slyngevuggen om natten indtil den selv kan vende sig om. Når det sker er der en risiko at barnet kan komme ud af slyngevuggen uden du selv bemærker det.
 

Hvor gammel skal man være for at bruge en slyngevugge?

Alt fra nyfødte til børn i 2 års alderen kan bruge slyngevugger. Det er meget individuelt og varierer fra barn til barn. 
 

Må nyfødte bruge en slyngevugge?

Ja, nyfødte må gerne bruge en slyngevugge. Som tidligere nævnt oplever man børn tryghed og sikkerhed når de bliver placeret i en slyngevugge og oplever de vuggende bevægelser. 
 
Hvor mange kilo kan en slyngevugge holde til?
Fra 2.5 kilo til 15 kilo. Det afhænger af hvilken type slyngevugge du har købt samt karmbeslag og stativ. Husk altid at undersøge de præcise produktspecifikationer når du køber din slyngevugge.
 
Er en slyngevugge farlig?
Nej en slyngevugge er ikke farlig, dog skal den ligesom ved alt andet til børn, bruges med sikkerhed. Man bør altid følge vejledningerne i forhold til opsætning og kilo for produkterne. Opsyn af dit barn. være sikker på at den er spændt forsvarligt fast.
 
Hvordan virker en slyngevugge?
en slyngevugge virkning træder i kraft via de bløde og beroligende bevægelser erindre barnet om den trygge tid i mors mave. Det er både bevægelser e samt faktummet af at man afskærmer barnet fra synsmæssige impulser og lukker det af fra omverdenen. På denne måde får barnet ikke så mange indtryk of har eb lettere tendens til at slappe af.
 
Hvilken slyngevugge er bedst?
Det er smag og behag. Omhandler lidt hvilke krav og præferencer du har for din slyngevugge.
Det kan være præferencer for materialer design eller blot funktionalitet. Det med at sige hvilken model er bedst er at spørger om hvilken ketchup er god. Det kommer an på smag og stil.
Slyngevuggen skal selvfølgelig overholde nogle basale krav om funktionalitet og kvalitet. På denne måde er ser nogle helt grundlæggende ting der skal være på plads

Indholdsoversigt